In de Kiosk

Index van week- en maandbladen met informatie over NSU of Wankel

Moderator: Bestuur

Gebruikersavatar
Webmaster
Beheerder
Berichten: 773
Lid geworden op: 27 okt 2005, 21:04
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

In de Kiosk

Bericht door Webmaster »

Bladen die actueel te verkrijgen zijn in de kiosk kun je vinden in het hoofdstuk Koffieklets.

Niet kunnen vinden?


Vaak is het zo dat de getoonde bladen niet (meer) beschibaar zijn bij elke kiosk. De gangbare Nederlandse bladen, evenals een beperkt aantal Duitse en Engelse bladen zijn er meestal wel, maar bladen als Klassik Motorrad of Motorrad Classic worden al moeilijk. Gelukkig is sinds juni 2008 een service beschikbaar waarbij je vanachter je computer de betreffende bladen toch kunt bestellen. Via de website van de AKO kun je tegen € 1,95 verwerkings- en verzendkosten het grootste deel van de verschillende bladen toch aanschaffen.

Archiveren

In dit hoofdstuk (Bladenman) vind je alleen oudere bladen die je eventueel kunt nabestellen bij de uitgever, of kopen via beursen of (Internet) veilingen.

Zodra een blad niet meer in de winkels ligt wordt het bijbehorende bericht gearchiveerd vanuit het openbare deel van de site. Dit voorkomt onnodige zoeken naar bladen die niet meer in de winkel liggen, maar hierdoor is voor niet-leden van de club de informatie ook niet meer beschikbaar.

Ledenservice

In het uitgebreide archief, lopend vanaf 1981, zitten per februari 2009 ongeveer 510 verwijzingen. Naast de naam en uitgifte-gegevens van het blad is er een korte samenvatting van het artikel beschikbaar, soms aangevuld met enige afbeeldingen. Zoeken naar artikelen kan simpel via de Zoek-functie van het forum.

Mocht je aanvullende informatie over een blad in dit archief hebben, of misschien zelf een blad dat helemaal mist, neem dan contact op met Marc du Bois. Door dit archief te voorzien van zo veel mogelijk informatie wordt het een waardevol instrument voor alle leden.

Indien er aan de rechterzijde van een bijdrage in de Bladenman een PDF ikoon zichtbaar is betekent dat dat er een PDF-bestand van het artikel in het clubarchief beschikbaar is. Deze zijn momenteel alleen nog niet op de server te benaderen.

Nabestellen

In het archief is bij de meeste bladen een verwijzing opgenomen naar de uitgever. Daar kun je vaak een nabestelling doen per telefoon of de website. Verder zijn er een aantal bedrijven actief in het naleveren van tijdschriften. Hieronder een aantal met veel verschillende bladen:
  • The Magazine Man (GB) - Veel bladen in verschillende talen; is ook op veel Nederlandse beursen aanwezig
  • Journaux (F) - Hoofdzakelijk Franstalige bladen
Tip:

Op de website van Zinio.com zijn een heleboel bladen digitaal in te zien; je kunt ze niet zo maar opslaan, maar wel uitprinten.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten