3 Juli - Porc Classic

Vertel ons waar we je met je NSU kunnen bewonderen en vertel achteraf hoe het was.

Moderator: Bestuur

Gebruikersavatar
basdebont
Beheerder
Berichten: 487
Lid geworden op: 06 mar 2006, 18:24
Locatie: Delfgauw

3 Juli - Porc Classic

Bericht door basdebont »

PORC CLASSIC
Zondag 3 juli 2022


Autorit vol spanning en puzzelplezier vormen de basis voor een leuke middag autosportplezier over goed berijdbare wegen door Meierijstad. Deelgenomen kan worden met een gewone personenauto of met een klassieker/oldtimer.Géén gejakker, maar wél opletten dat je de juiste route rijdt.Navigeren, puzzelen en amuseren

BELEEF HET MEE !!

Geschiedenis Porc Classic
De Porc Classic wordt al een groot aantal jaren georganiseerd. De naam van de rit werd bedacht door een van de oprichters en ere-voorzitter (46 jaar voorzitter geweest) van AMC d’Uitlaat, Jan van Gerven. Jan had een agrarisch bedrijf. Na verkoop van dit bedrijf werd hij commissionair in de varkenshandel. Vandaar deze opvallende en bijzonder klinkende naam. De rit werd door hem jaarlijks georganiseerd op één van de maandelijkse clubavonden op donderdag van AMC d’Uitlaat. Na het overlijden van Jan in 2014 is de organisatie van de Porc Classic overgenomen door zijn navigator Ad Verhulst. Inmiddels is de rit verplaatst naar de zondagmiddag.

Wat is de bedoeling?
De Porc Classic is een auto-puzzelrit met een lengte van circa 60 kilometer. De bedoeling van de rit is om de vallen van de uitzetter te doorgronden en daarmee de juiste route te rijden. De route wordt onderweg gecontroleerd door bemande en onbemande routecontroles. De ideale rijtijd bedraagt 2,5 uur. Het Nationaal Reglement Puzzelritten is van toepassing. Dit kan eenvoudig gedownload worden via: http://www.nrf-autosport.nl (routebeschrijving/reglementen) De rit kan ook worden verreden op basis van het Puzzelreglement Midden-Nederland.

De kosten en wat krijg je ervoor?
Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemende auto € 15. Hiervoor ontvang je bij de start het routeboek en na afloop een schriftelijke uitleg. Alle deelnemende equipes ontvangen een prijs. De prijzen hebben een link met de naam van de rit! Voor de winnaars in de Expertklasse en de Tourklasse zijn daarnaast de Porc Classic wisseltrofeeën te winnen.

Meedoen/inschrijven!
Er kan worden deelgenomen in 3 klassen:
Expertklasse: deelname in deze klasse kan alleen op uitnodiging door de organisatie.
Tourklasse: voor deze klasse kan iedereen inschrijven.
Tourklasse Classic: in deze klasse kan alleen worden deelgenomen als de deelnemende equipe rijdt in een auto met een bouwjaar voor 1992.
In alle klassen zijn passagiers toegestaan.

De inschrijftafel is geopend vanaf 12.30 uur bij Restaurant-Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel. De eerste deelnemende equipe start om 12.45 uur en vervolgens om de minuut één equipe.
Om organisatorische redenen is het maximaal aantal equipes dat aan de start wordt toegelaten 50. Om die reden is het gewenst dat u vooraf inschrijft. Dit kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar adverhulst@gmail.com met als onderwerptekst “Porc Classic”. Daarna ontvangt u per e-mail het inschrijfformulier en het Nationaal Reglement Puzzelritten.Vragen?Voor advies en/of vragen kunt u een mailtje sturen naar adverhulst@gmail.com of bellen naar Ad Verhulst 06-44295910.
Plaats reactie